احتمالاً تاکنون اصطلاحات دوچرخه های زنانه و مردانه به گوشتان رسیده است و ممکن است این پرسش در ذهنتان به وجود آمده باشد که فرق دوچرخه زنانه و مردانه در چیست؟ آیا واقعا تفاوتی بین دوچرخه های زنانه و دوچرخههای مردانه وجود دارد؟ اصلاً چرا باید بحثی در مورد تفاوت دوچرخه زنانه و مردانه وجود داشته باشد؟ آیا این جنسیت زدگی نیست؟ در این مقاله از وبلاگ دوچرخونه، به طور کامل تفاوت های دوچرخه های زنان و مردان را بررسی خواهیم کرد.
خرید دوچرخه در گذشته چه برای مردان و چه برای زنان به دلیل طراحی ساده ای که داشت، کار سختی نبود. حتی طرحهای جنسیتی نیز آنچنان مورد توجه نبود و دوچرخههای زنانه با دوچرخههای مردان برابری می کرد. درست است که آنها تفاوتهای زیباییشناختی دارند اما به غیر از این، آنها درکل ظاهر یکسانی دارند. همانطور که تکنولوژی پیشرفت کرده است، این دوچرخه ها نیز از طراحی گرفته تا عملکرد، به مرور تغییرات زیادی کرده اند، به خصوص در مورد دوچرخه هایی که مناسب بانوان است. مسئله این است که در اغلب موارد میان بدن خانمها و آقایان تفاوتهایی وجود دارد. یعنی حتی اگر شما یک مرد همقد با یک زن را هم پیدا کنید، میبینید که پاهای مرد کوتاهتر از پاهای زن است و درعین حال مرد بالاتنهی بلندتری دارد. همچنین می بینید که عرض شانهی مرد عریضتر از زن است و البته اندازهی لگن زن عریضتر از مرد است. همین موارد، باعث شده اند که برندهای مختلف در فکر این باشند که دوچرخه زنانه را مجزا از دوچرخه مردانه تولید کنند. مثلاً برند جاینت زیربرندی جدا برای دوچرخههای زنانه دارد و بهطور اختصاصی برای زنان دوچرخه تولید میکند.
اما در کل، بهترین دوچرخه برای شما دوچرخه ای است که هنگام سواری با آن احساس راحتی داشته باشید؛ صرف نظر از اینکه مربوط به کدام گروه است. با این حال، درک تفاوتهای دوچرخههای مردانه و زنانه و تاثیر آن ها، میتواند به یافتن دوچرخه مناسب برای آناتومی بدن شما مفید باشد. در این مقاله از وبلاگ دوچرخونه، تفاوت های اصلی دوچرخه های زنان و مردان را به شما نشان خواهیم داد. تفاوت هایی در اتصالات، زوایای لولهی تنه، زین ها و برخی از جنبه های منحصر به فرد دیگر. بهتر است این تفاوت ها را بدانید؛ زیرا آنها جنبه های مهم برای خرید شما خواهند بود. بنابراین قبل از اینکه به جزئیات بپردازیم، بهتر است که ابتدا در مورد تاریخچه پیدایش دوچرخه های زنان و مردان و انواع آن ها صحبت کنیم.
چگونگی پیدایش دوچرخه های زنان و مردان:
در قدیم مردان به جای اینکه فقط از دوچرخه برای ورزش و کسب مهارت استفاه کنند، آن را به عنوان یک وسیله جانبی درنظر می گرفتند و از آن برای جابه جایی استفاده می کردند. در قرن نوزدهم، این دوچرخه ها منحصراً برای مردان تولید و ساخته می شد. زیرا عده ی زیادی از مردم آن زمان، بر این باور بودند که تنها مردان قدرت استفاده از آنها را دارند. در آن زمان، هیچ دوچرخه کوهستان یا دوچرخه جاده ای وجود نداشت. فقط یک مدل دوچرخه بود و که به مرور شروع به معروف شدن انواع مدل هایی از آن کردند. با گذشت زمان، حتی زنان نیز شروع به استفاده از این دوچرخه ها کردند. در اواخر قرن نوزدهم، این دوچرخهها به قدری محبوب شدند که تقریباً هر دختر جوانی دوچرخهسواری میکرد یا تمایل به خریدن دوچرخه را داشت. در آن زمان بود که سازندگان دوچرخه تصمیم گرفتند نسخه متفاوتی از دوچرخه را بسازند که زنان نیز بتوانند به راحتی سوار شوند. آن دوچرخهها به صورت یک تنه با طراحی ساده و با لوله بالایی شیب دار طراحی شدند.
در قرن نوزدهم، دوچرخههای خاصی برای خانمها ساخته میشد که دارای تنه ها و تیوپهای متفاوت بودند. بطوریکه حنی اگر خانمهایی لباسهای سنگین و بلند نیز بر تن داشتند؛ به آن ها این امکان را می داد تا بدون هیچ مشکلی دوچرخه سواری کنند. امروزه دوچرخه های مناسب زنان، در اشکال و اندازه های مختلف توسط برندهای مطرح دنیا تولید می شوند و بانوان در هر سنی می توانند به راحتی دوچرخه سواری کنند اما بهتر است برخی از تفاوت های کلیدی بین دوچرخه های مردان و زنان بدانید که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.
تفاوت دوچرخه های مردانه و زنانه چیست؟
دیدیم که به سبب تفاوت هایی که در اندام زنان و مردان وجود دارد، دوچرخه هایی مجزا برای آن ها تولید شدهاند. البته این به معنی این نیست که هر زن یا مرد ملزم است که از دوچرخه زنانه یا مردانه استفاده کند، هیچکس هیچ زنی را اجبار نکرده که از دوچرخهی زنانه استفاده کند اما قطعاً توصیهی کارشناسان برندهای مختلف این است که برای راحتی هم که شده زنان از دوچرخه های مخصوص به خود استفاده کنند. حالا بیایید به تفاوت های کلیدی بین این دو نوع دوچرخه را باهم بررسی کنیم:
1. سایز تنه
بزرگترین تفاوت بین دوچرخه های مردانه و زنانه، در اندازه تنه دوچرخه است و اگر قرار بود فقط یک تفاوت دوچرخه زنانه و مردانه را مینوشتیم قطعاً همان یک مورد باید تفاوت سایز تنه میبود. تنه دوچرخه زنانه معمولاً از تنه دوچرخه مردانه کوچکتر است تا فاصلهی میله ای که زین روی آن سوار شده و میله ای که فرمان روی آن سوار شده کمتر باشد و زنان هنگام نشستن روی زین دوچرخه، راحتتر به فرمان دوچرخه دسترسی پیدا کنند. این مسئله بیشتر بهخاطر قد کوتاهترِ زنان و بهویژه بالاتنهی کوتاهترِ آنها نسبت به مردان است. اگرچه این موارد، تفاوتهای اصلی بین دوچرخه های زنان و مردان است اما چند مولفه دیگر نیز وجود دارد که میتوان آنها را متناسب با آناتومی بدن دوچرخه سوار شما تنظیم کرد.
2. زین دوچرخه سواری
اگرچه این تفاوت برای همه مدلها صدق نمیکند و عمدتا در همه مدل دوچرخه ها یکسان است اما برخی از دوچرخههای مخصوص زنان نیز دارای زین متفاوتی نسبت به همتایان خود یعنی دوچرخه های مردانه هستند. از آنجایی که زنان معمولاً استخوانهای لگن پهنتری نسبت به مردان دارند، دوچرخههای آنان نیز زینهای کوتاه و پهنتری دارند، در حالی که زینهای مردان باریکتر است. صرف نظر از جنسیت، دوچرخه سواران پرفورمنس، معمولاً زین باریکتری را ترجیح میدهند تا بتوانند سریع تر پدال بزنند. زینهای باریکتر همچنین اصطکاک بین پاهای شما را کاهش میدهد که اگر در حالت تهاجمی سوار می شوید میتواند مشکل ساز شود. با این حال، برخی از دوچرخه سواران، ممکن است راحتی بیشتری با زین عریض تر داشته باشند. بنابراین، هر کدام را که ترجیح می دهید، می توانید به موقع آن را تعویض کنید. اگر موقعیت سواری شما تغییر کرد و یا اگر دوچرخه ای که دوست داشتید، زین مناسبی نداشت، می توانید به سادگی آن را با زین مناسب تر تعویض کنید.
3. سیستم تعلیق دوچرخه
سیستم تعلیق نیز جزء دیگری است که اغلب در بحثهای پیرامون تفاوتهای دوچرخههای مردانه و زنانه مطرح میشود؛ اما معمولاً آنقدر جذی و مهم نیست که هنگام خرید دوچرخه به آن توجه کنید. دوچرخه های زنانه و مردانه معمولاً سیستم تعلیق مشابهی دارند و اگرچه ممکن است مجبور باشید آن را متناسب با وزن خود تنظیم کنید. خوشبختانه، تنظیم سیستم تعلیق، بسیار آسان است و خودتان نیز می توانید از عهده آن برآیید.
4. پایه ی صندلی
چهارمین مورد از تفاوتهای دوچرخههای زنانه و مردانه به پایهی صندلی یا همان لولهی زیر زین برمیگردد. پایهی صندلی در بازار بین 3 تا 16 اینچ پیدا میشود اما چون قد زنان کوتاهتر است معمولاً پایهی صندلی در دوچرخههای زنانه کوتاهتر از مردانه است.
5. سبک دوچرخه سواری
یکی از بارزترین تفاوت بین دوچرخه های مردانه و زنانه، طیف سبک ها و رنگ های موجود در هر نوع است. دوچرخههای مناسب زنان، معمولاً دارای گزینههای رنگی روشنتر، همراه با ویژگیها و آپشن های اضافی مانند سبدهای حصیری هستند. در حالی که دوچرخههای مخصوص مردان، معمولاً طیف رنگهای خنثی تری دارند اما این تفاوتهای زیباییشناختی بهطور فزایندهای کمتر مشخص میشوند. به طوری که اکثر دوچرخهها هماکنون از نظر سبک و ساختار، تک جنسیتی و اسپرت در نظر گرفته میشوند. تنها چیزی که واقعاً مهم است پیدا کردن سبکی است که شما کاملاً دوستش دارید و با آن احساس راحتی دارید.
6. فرمان دوچرخه
فرمان در دوچرخههای زنانه نسبت به مردانه عرض کمتری دارد، چراکه عرض شانهی زنان معمولاً کمتر از مردان است. همچنین اغلب موارد در دوچرخههای زنانه ارتفاع فرمان را بلندتر میسازند تا زنان مشکلی برای رساندن دستانشان به فرمان نداشتهباشند.
7. اهرم های ترمز
سیستم ترمز در دوچرخههای زنانه و مردانه معمولاً تفاوتی ندارد، اما دستههای ترمز که جلوی فرمان به کار گرفته میشوند، معمولاً برای زنان کوتاهتر و کوچکتر هستند.
نتیجه:
به همان صورت که در ابتدا توضیح داده شد در اکثر دوچرخههای مدل زنانه نوع تنۀ دوچرخه و رنگ آن با مدلهای دوچرخۀ مردانه تفاوت دارند و مابقی موارد در دوچرخههای ردهبالا و یا برندهای معتبر رعایت میشوند. این نکته را هم باید در نظر داشت که تمامی این موارد به غیر از بدنۀ دوچرخه بعد از خرید دوچرخه قابل تعویض هستند و میتوانید آنها را شخصیسایز کنید، اما شاید بهدلیل هزینۀ بالای لوازم زیاد به صرفه نباشد. در کل، به شما توصیه می کنیم دوچرخه ای را انتخاب کنید که با نیاز های شما مطابقت دارد و شما با آن احساس راحتی میکنید. شما مشتری گرامی به منظور انتخاب دوچرخه ای با کیفیت بالا برای خود، می توانید با مراجعه به بخش “ فروش دوچرخه ” از فروشگاه دوچرخونه، دوچرخه های موجود در فروشگاه را نیز بررسی و با یکدیگر مقایسه کرده و خرید خود را با دقت بیشتری انجام دهید.
منبع:
https://www.raleigh.co.uk/gb/en/bike-knowledge/the-difference-between-mens-and-womens-bikes/
بدون دیدگاه