در بخش های قیلی مقاله، در مورد ویژگی دوچرخه توریستی و اجزای آن صحبت کردیم. قصد داریم در این بخش نیز به ادامه بررسی اجزای دوچرخه های توریستی بپردازیم. در این قسمت به فرمان دوچرخه توریستی و رکاب دوچرخه توریستی می پردازیم. امیدواریم که به شما کمک کند، بهترین دوچرخه را برای خرید انتخاب کنید. پس همراه ما باشید.
فرمان دوچرخه توریستی
فرمان نقش مهمی در راحتی، کنترل و کارایی دوچرخه دارد و از اجزای اصلی به شمار می رود. به هر حال، فرمان یکی از آن اجزایی است که بدن شما با دوچرخه در تماس است. پس باید به خوبی این قطعه از دوچرخه را بشناسیم تا بتوانیم بهترین و مناسب ترین فرمان را انتخاب کنیم.
انواع فرمان دوچرخه توریستی
دوچرخه های تور، معمولاً با میله های دراپ یا تخت عرضه می شوند. فرمان های کورسی ( Drop Bars )، برای تورهای جاده ای استفاده می شوند، در حالی که فرمان های نوع flat، معمولاً برای تورهای خارج از جاده استفاده می شوند.
یکی دیگر از آپشن های محبوب ویژگی فرمان برای دوچرخه های توریستی، فرمان های ترکینگ است. آن ها معمولاً به عنوان قطعات پس از فروش روی دوچرخه نصب می شوند. هر سبکی از فرمان، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در این بخش، سه گزینه محبوب فرمان دوچرخه تور را شرح می دهیم.
فرمان های کورسی یا Drop Bars
فرمان های کورسی drop، موقعیت های متعدد برای نگهداری فرمان را ارائه می دهند. این کار به شما این امکان می دهد تا دستان خود را به اطراف حرکت دهید، از طرفی راحتی را بهبود می بخشد و میتوانید بدون اینکه دستهایتان احساس بیحسی یا گرفتگی داشته باشد، مسافت طولانیتری سوار دوچرخه شوید. این مدل فرمان کارآمدتر هستند. آنها این امکان را به شما می دهند تا در یک موقعیت سواری آیرودینامیک، به راحتی دوچرخه را کنترل کنید و باعث کاهش کشش می شود. می توانید با همان مقدار انرژی، مسافت بیشتری را سوار شوید و میانگین سرعت کمی بالاتر را داشته باشید.
تنها اشکال اصلی کنترل آن است. در واقع فرمان باریک، به اندازه یک فرمان مسطح و پهن تر، توانایی زیادی برای هدایت سریع یا دقیق به شما نمی دهد. به همین دلیل، این نوع فرمان، برای دوچرخه سواری های فنی آفرود ایده آل نیستند. یکی دیگر از اشکالات آن ها این است که فضای کمتری را برای نصب لوازم جانبی مانند رایانه دوچرخه، چراغ، جی پی اس، تلفن، کیف، زنگ و غیره ارائه می دهند. همچنین ممکن است مجبور شوید برای استفاده از ترمز، جایگاه دستان خود را تغییر دهید که می تواند هنگام توقف باعث اتلاف وقت و انرژی شود.
فرمان های نوع flat یا flat bars
با توجه به مشخصات گسترده، فرمان های flat bars، کنترل دقیقی را ارائه می دهند که برای تورهای فنی آفرود ایده آل است. فرمان های flat bars، همچنین موقعیت سواری عمودی تری را ارائه می دهند که برای بسیاری از دوچرخ سواران راحت تر است. همچنین بهنگام استفاده از این نوع فرمان، دید دوچرخه سوار بهتر است زیرا موقعیت سواری عمودی به شما اجازه می دهد به جای نگاه به زمین به جلو نگاه کنید. شیفترها و اهرم های ترمز برای این نوع فرمان نیز ارزان تر هستند.
بزرگترین ایراد فرمان های فلت و مسطح، نداشتن موقعیت دست است. زیرا فقط یک قسمت برای نگه داشتن فرمان دوچرخه در اختیار دارید. راه حل نصب انتهای نوار است. یکی دیگر از مشکلات flat bars این است که آنها راندمان را کاهش می دهند. از طرفی وضعیت دوچرخه سواری عمودی مقاومت را در برابر باد افزایش می دهد. هنگامی که شما صاف نشسته اید، سینه شما مانند بادبان عمل می کند. این کار حرکت شما را کند می کند و برای غلبه بر آن انرژی از شما می گیرد. هنگام سوار شدن دوچرخه هایی با فرمان های flat bars انرژی بیشتری می سوزانید. بالا رفتن از تپهها نیز کمی با این نوع فرمان، دشوارتر است.
Trekking Bars (Butterfly Bars)
این نوع فرمان، که به دلیل دستههای بزرگ به شکل 8 در بین گردشگران و دوچرخه سواران، محبوب هستند. از مزایای استفاده از چنین دسته های بزرگی این است که می توانید به راحتی تمام لوازم جانبی خود را متصل کنید. همچنین این نوع فرمان، کنترل عالی را ارائه میدهند.
بزرگترین عیب آن وزن آن ها است. فرمان های Butterfly Bars، عریض و سنگین هستند و همچنین میله های بزرگ نیز تمایل به خم شدن دارند. برخی از دوچرخه سواران متوجه این موضوع میشوند که دندهها و اهرمهای ترمز خیلی به هم نزدیک هستند که باعث میشود دوچرخه کمی ناپایدار شود.
شما مشتری گرامی می توانید برای مشاهده و تهیه انواع فرمان دوچرخه به بخش خرید فرمان دوچرخه در فروشگاه دوچرخونه مراجعه نمایید.
گریپ فرمان دوچرخه توریستی
گریپ ها، نقش مهمی در راحتی فرمان بازی می کنند و بر توانایی شما برای هدایت، تعویض دنده و ترمز تاثیر می گذارند. گرفتن نامناسب فرمان می تواند باعث بی حسی، تاول و خستگی شود.
برای کمک به شما در انتخاب بهترین سبک گریپ، خواندن مقاله “راهنمای خرید بهترین گریپ فرمان دوچرخه (۱)“ در مورد انواع مختلف گریپ های دوچرخه را پیشنهاد می کنیم. همچنین، شما مشتری گرامی می توانید برای مشاهده و تهیه انواع گریپ فرمان دوچرخه به بخش ” خرید گریپ فرمان دوچرخه ” فروشگاه دوچرخونه مراجعه نمایید.
پدال دوچرخه های توریستی
انتخاب پدال، بیشتر به ترجیحات شخصی بستگی دارد. در واقع، بسیاری از دوچرخه های تور حتی با پدال هم عرضه نمی شوند، زیرا بسیاری از دوچرخه سواران ترجیح می دهند خودشان پدال مناسب را انتخاب کنند. هنگامی که تصمیم می گیرید کدام پدال را نصب کنید، سه انتخاب دارید: flat pedals، clipless pedals، یا clips و straps. اگر دوچرخهسوار مشتاقی هستید و قبلاً بدون clips دوچرخه سواری کرده اید، احتمالاً هنگام دوچرخه سواری با تور، بدون گیره را ترجیح میدهید.
برای خواندن تجزیه و تحلیل کامل انواع پدال، چند مورد از مهمترین نکات در زیر آورده شده است:
پدال Clipless
پدال های Clipless، به شما این امکان را می دهند که کف کفش های خود را به پدال های خود بچسبانید. ایده این است که پای شما در موقعیت ایده آل بماند و از سر خوردن آن در حین سواری با سرعت بالا جلوگیری کند. مکانیزم این نوع پدال، به شما این امکان را می دهد که به راحتی با پا گذاشتن روی پدال کفش خود را قرار دهید و با چرخاندن پاشنه به بیرون کفش خود را جدا کنید. سیستم Clipless، شامل پدالها، کفشهای مخصوص دوچرخهسواری و گیرههایی است که به کف کفش میپیچند.
مزایا
پدال های Clipless نسبت به پدال های flat، مزیت های نسبی دارند. اول، آنها با تکنیک پدال زدن بهتر، کارایی را برای برخی از دوچرخه سواران بهبود می بخشند. در مرحله بعد، پدال های clipless به شما کنترل بیشتری می دهند. هنگامی که به دوچرخه وصل هستید، می توانید از پایین تنه خود برای کمک به مانور دوچرخه و بلند کردن چرخ استفاده کنید. همچنین می توانید پدال ها را با کلیپ بالا بکشید. این می تواند به شما کمک کند تا با استفاده از مجموعه ای متفاوت از ماهیچه های پاهای خود، یک صعود شیب دار را تکمیل کنید. علاوه بر این، پدالهای بدون گیره راحتی را بهبود میبخشند و به شما این امکان را میدهند که بدون خطر لیز خوردن پاهایتان با سرعت بالاتری رکاب بزنید.
معایب
بزرگترین ایراد این است که هنگام دوچرخه سواری با پدال clipless راحت تر به خود صدمه می زنید. این موضوع به دو دلیل درست است. اولاً، اگر گیره خود را به درستی قرار ندهید، می توانید باعث درد یا آسیب به مفاصل خود شوید. ثانیاً، اگر هنگام توقف فراموش کردید که گیره را باز کنید، میتوانید کنترل خود را از دست دهید. یکی دیگر از ایرادات پدال clipless هزینه آن است. پدال ها گران تر هستند. همچنین برای سوار شدن باید کفش های مخصوص بخرید. باید در نظر داشته باشید این کفش های مخصوص برای پیاده روی راحت نیستند. در نتیجه می بایست یک جفت کفش برای مواقع پیاده روی در تور با خود همراه داشته باشید.
در صورتی که تمایل به آشنایی با انواع کفش دوچرخه سواری دارید، می توانید مقاله با عنوان ” چگونه یک کفش دوچرخه سواری مناسب بخریم؟ ( ۱ ) ” را مطالعه نمایید.
پدال های Flat (پدال های Platform)
این نوع پدال ها، پدال های اولیه هستند که اغلب در اکثر دوچرخه ها نصب می شوند. آنها بدون هیچ گونه بند و گیره ای هستند. پدالهای flat معمولاً نوعی طراحی ضد لغزش دارند تا از لیز خوردن کفشهای شما در اطراف جلوگیری کنند. آنها از فلز یا پلاستیک ساخته شده اند.
مزایا
همچنین از لحاظ قیمت پدال های flat ارزان هستند و استفاده و نصب آنها آسان است. شما مجبور نیستید کاری برای تنظیم آنها انجام دهید. آنها همچنین نیازی به پوشیدن کفش های خاص ندارند. میتوانید کفشهای ورزشی یا صندلهایی که قبلاً داشته اید را بپوشید و مجبور نیستید در حین گشت و گذار، دومین جفت کفش پیاده روی را استفاده کنید. پدال های flat نیز سوار و پیاده شدن از دوچرخه را آسان تر می کند. کافیست شما فقط پای خود را پایین بیاورید.
معایب
یک اشکال این نوع پدال ها، این است که کنترل کمتری را ارائه می دهند. بلند کردن چرخ از روی مانع دشوار است. برخی از گردشگران دوچرخه با پدالهای flat آهسته تر حرکت میکنند، زیرا شما نمی توانید از قدرت زیادی برای حرکت سریع تر دوچرخه استفاده کنید. از طرفی، دوچرخه سواری با سرعت بالای 80 تا 100 دور در دقیقه نیز سخت تر است. زیرا امکان دارد، پاهای شما روی پدال بلغزند. همچنین امکان دارد پای دوچرخه سوار در جاده های ناهموار یا لغزنده از روی پدال ها لیز بخورند. هنگامی که پاهای شما سر می خورد، ممکن است ساق پای شما، بریده یا کبود شود.
شما مشتری گرامی می توانید برای مشاهده و تهیه انواع پدال به بخش ” خرید پدال دوچرخه ” فروشگاه دوچرخونه مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که در صورتی که تمایل دارید تا در مورد پدال دوچرخه بیشتر بدانید، مطالعه مقاله با عنوان ” آشنایی با سیستم پدال دوچرخه SPD شیمانو ” می تواند برای شما سودمند باشد.
در بخش آخر این مقاله با عنوان “در هنگام خرید دوچرخه توریستی، به چه نکاتی توجه کنیم؟ (5)“ از وبلاگ دوچرخونه، به ادامه و بررسی دیگر اجزای دوچرخه های توریستی خواهیم پرداخت.
شما دوست عزیز و وفادار دوچرخونه ای، در صورتی که تجربه ای در زمینه خرید دوچرخه تور و ویژگی دوچرخه توریستی و انواع مختلفی از دوچرخه ها دارید، در بخش نظرات با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.
منبع:
بدون دیدگاه